Uganda

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 20 de desembre de 2020

Uganda, oficialment República d’Uganda és un país sobirà situat a l’Àfrica oriental. La República d’Uganda és un país del centre d’Àfrica. Limita a l’est amb Kenya, al nord amb el Sudan del Sud, a l’oest amb la República Democràtica de Congo, al sud-oest amb Ruanda i a al sud amb Tanzània. A al sud i a l’est de país hi ha el Llac Victòria, que comparteix amb Kenya i Tanzània.

Uganda va prendre su nom de l’antic regne de Buganda, el qual comprenia una part de al sud de país, incloent-hi la capital Kampala

És poc coneguda la història d’Uganda abans de l’arribada dels primers no africans encara que és coneguda la presència humana a l’àrea almenys des del primer mil·lenni a.C.

Quan a els àrabs i a els europeus hi van arribar al segle XIX trobaren una sèrie de regnes a la zona, suposadament fundats al segle XVI. El més extens i el més important d’aquests regnes era Buganda, el qual encara existeix avui com una part d’Uganda. Els altres foren els d’Ankole, Bunyoro i Toro.

La zona fou col·locada sota l’administració de la Companyia Britànica de l’Est d’Àfrica en 1888 i va ser governada com ara un Protectorat pel Regne Unit des del 1894 fins a la independència el 1962.

Font: wikipedia