Seychelles

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 21 de desembre de 2020

Les Seychelles, oficialment la República de les Seychelles, són un grup de 115 illes situades a l’oceà Índic, a nord-est de Madagascar, amb una superfície total de 455 km². Pertany a la Mancomunitat de Nacions.

La seva capital és Victoria, l’única ciutat de l’arxipèlag, situada a l’illa Mahé i habitada per un terç de la població. Posseeix l’únic aeroport i port internacional de país, que rep vols des dels aeroports internacionals més importants de món, ja que la principal font de divises de país és el turisme.

Una de les atraccions principals de Victòria és el Jardí Botànic, on poden observar exemplars de tortugues gegants que són endèmiques d’aquestes illes (per exemple: la tortuga gegant d’Aldabra, Dipsochelys dussumieri o Geochelone gigantea) i que, encara que són d’una menor talla, són molt semblants a les espècies de tortugues presents a les illes Galápagos.

Altres espècies de tortugues gegants de les illes Seychelles són la tortuga gegant de les Seychelles (Dipsochelys hololissa) i la tortuga gegant d’Arnold (Dipsochelys arnoldi), ambdues en perill crític d’extinció. Actualment són objecte d’un programa de cria en captivitat i reintroducció per l’Associació de Protecció de la Naturalesa de les Seychelles.

L’ètnia predominant és la seychellois, d’arrels africanes i franceses, però també hi ha minories xinesa i índia. La majoria de la població professa el catolicisme, un 8% de la població són anglicans i hi ha un 2% de diverses religions.

Seychelles és el que es coneix com un paradís tropical. Les illes conserven la seva bellesa natural, amb belles platges i un mar amb excel·lents condicions per als amants de l’busseig. Té clima tropical amb temperatures que, anualment, oscil·len entre els 25 i 30 ° C, amb mesos molt plujosos de novembre a maig, quan són aconseguides pels vents monsònics.

Seychelles té l’Índex de desenvolupament humà més alt d’Àfrica i és l’únic país d’aquest continent amb un IDH considerat “molt alt”. Tot i la nova prosperitat econòmica de país, la pobresa segueix sent generalitzada a causa de el nivell molt alt de desigualtat d’ingressos, un dels més alts de l’món, i una baixa distribució de la riquesa

Font: wikipedia