Ruhengeri

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 11 de desembre de 2021

Ruhengeri és el nom d’una població amb mercat situada al nord-oest de Ruanda, que és a prop del llac Bulera i del parc nacional dels Volcans. La ciutat és un punt a la ruta per observar els famosos goril·les de muntanya.
Ruhengeri donava el seu nom també a una de les 12 províncies de Ruanda amb anterioritat a la reestructuració territorial que es va produir l’1 de gener del 2006. Es troba al nord del país i constava de 10 districtes, a més de la mateixa població de Ruhengeri. Limitava al nord amb Uganda, i al nord-oest amb la República Democràtica del Congo.
Ruhengeri era la més habitada de les dotze antigues províncies del país i la més densament poblada. Segons dades del 2002, tenia 978.100 habitants i una extensió de 1.665 km². El territori que ocupa és muntanyós i s’hi troba un volcà dorment, la muntanya Karisimbi, de 4.507 metres d’altitud.
Aquesta població és tristament cèlebre perquè va ser on la prestigiada zoològica nord-americana Dian Fossey va ser assassinada per caçadors furtius el 25 de desembre de 1985 per protegir els goril·les de la seva extinció.

Font: wikipedia