Cyangugu

Josep Juanbaró, [email protected], SDRCA, Assoc. – Les Corts – 10 de desembre de 2021

Cyangugu, també coneguda com Ciangugu o “Shangugu”, és una ciutat al sud-oest de Ruanda, pertanyent a la província Occidental, al costat de la frontera de la República Democràtica del Congo, al costat del llac Kivu. Està separada d’aquest país pel riu Ruzizi, el qual és travessat a la ciutat per dos ponts. És la capital del districte de Rusizi.

L’assentament té dues àrees principals: la mateixa Cyangugu, el districte amb una baixa densitat de població a la vora del llac, i Kamembe, que concentra la indústria i el transport a nord de la ciutat. Disposa d’un aeroport que connecta 3 cops per setmana amb Kigali, la capital de Rwanda.

La ciutat és a prop del bosc Nyungwe, un enclavament turístic que és una de les últimes àrees forestals del país llar de ximpanzés i moltes altres espècies de primats.

La població el 2002 era de 19.900 habitants aproximadament.

La Província Occidental (la Província de l’Ouest) és una de les cinc províncies de Ruanda. Aquesta va ser creada a principis de gener del 2006 com a part d’un programa de descentralització del govern que va reorganitzar les estructures d’administració local del país. La Província de l’Oest comprèn les antigues províncies de Cyangugu, Gisenyi, Kibuye, i una petita part de Ruhengeri. Està dividida en els districtes de: Cyangugu, Gasiza, Gisenyi, Kibuye, Nogororero, Nyamasheke, i Rutsiro. La capital de Província d’Oest és Kibuye.

Font: wikipedia