Kigali

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. Les Corts – 9 de desembre de 2021

Kigali és la capital de Ruanda, també la seva ciutat més poblada. Es troba situada al centre geogràfic del país, pertanyent a la província homònima.

Fundada el 1907 durant el domini alemany, la ciutat es va convertir a la capital del país després de la independència el 1962.

Abans de la independència, el 1962, Bèlgica administrava el país des de l’antiga capital de Burundi, Bujumbura. La capital tradicional de Rwanda era la seu del rei mwami a Nyanza i el poder colonial tenia seu a Butare, llavors anomenada Astrida. Amb la independència es va escollir Kigali i no Butare com a capital, a causa de la seva posició al centre geogràfic del país. Des que és la capital de Rwanda, la població de Kigali ha augmentat notablement. La xifra als anys 1960 era de 5000 habitants.

Escenari a partir del 7 d’abril del 1994 de l’assassinat de milers d’hutus i tutsis, així com de combats entre l’exèrcit governamental i les milícies del Front Patriòtic Ruandès.

Està edificada en una zona de turons, amb una altitud que varia entre els 1433 i els 1645 metres, cosa que fa que tingui un relleu força accidentat. El paisatge que mostra Kigali és amb una gran varietat d’arbres i plantes.

Entre els edificis importants hi ha l’edifici de l’aeroport i l’ambaixada xinesa. Al Mercat d’Artesans es pot admirar com elaboren els diferents utensilis típics. Un altre lloc important és l’Església Episcopal.

Compta amb diversos hotels, algun d’ells de luxe, i amb restaurants on apreciar menjar ruandès, francès, hindú i molts més. La vostra oferta cultural inclou galeries d’art, llocs de música live, ballet nacional de Ruanda i altres activitats culturals.

El recinte esportiu més gran de la ciutat és l’estadi poliesportiu Amahoro Stadium, a la zona de Remera, que va ser construït a la dècada dels 80 amb una capacitat per a 30.000. 2 S’utilitza fonamentalment per disputar partits de futbol, ​​on juga la selecció de Ruanda, així com altres trobades de lligues nacionals. Va ser un dels quatre estadis utilitzats durant la Campionat Africà de Nacions de 2016 inclosa la final entre Congo i Malí. , de la selecció nacional,6 així com concerts i altres esdeveniments multitudinaris. El complex inclou un petit recinte cobert, per a altres activitats esportives que es coneix amb el nom en francès Petit stade.

El pavelló Kigali Arena amb capacitat per a 10.000 espectadors, va ser inaugurat el 2019. En el qual es disputaran esdeveniments de bàsquet com l’AfroBasket 2021 i la primera temporada de la Basketball Africa League (BAL),10 així com handbol, voleibol, i tennis.

Altres pavellons a la ciutat són el Nyamirambo Regional Stadium per a 22.000 espectadors i el Rwanda Cricket Stadium (conegut com Kicukiro Oval i oficialment Gahanga International Cricket Stadium), inaugurat el 2017. També un camp de golf, el Kigali Golf Club, de 18 forats per a competicions regionals.

 

Font: wikipedia