Butare

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 12 de desembre de 2021
Butare és una ciutat situada al sud de Ruanda. La seva població, al gener de 2006, és d’uns 77.449 habitants. Se’l considera la capital universitària del país, perquè alberga la Universitat Nacional de Ruanda, de caràcter bilingüe en anglès i francès, així com el prestigiós Seminari Nyakibanda,
l’Institut Nacional Ruandès de Recerca Científica, el Ruhande Arboretum i una catedral, ja que Butare és seu d’una diòcesi. A Butare també hi ha el Museu Nacional de Ruanda. Durant molt de temps, la ciutat de Butare ha estat considerada la capital intel·lectual del país, mentre que Kigali era el centre del poder polític.
Els belgues van trucar a la ciutat Astrida en honor a la Reina Astrid. La primera missió catòlica del país va ser fundada el 1900 en un turó a pocs quilòmetres del centre de la població.
Fins a l’1 de gener de 2006 va ser la capital de la província o prefectura del mateix nom, situada a l’àrea centre-sud del país i limítrof amb Burundi, però en aquesta data es va produir una reestructuració de les províncies de Ruanda.

Font: wikipedia