Nuadibú

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 28 de juny de 2021

Nouadhibou Port Étienne durant l’època de colonització francesa és la segona ciutat més important de Mauritània i capital comercial de país. Té una població aproximada de 90.000 habitants.

Es troba situada a la costa est d’una península d’uns 75 km de llarg, anomenada Ras Nouadhibou, que finalitza al Cap Blanc, en la riba occidental es troba la ciutat de la Güera, pertanyent a l’Sàhara Occidental. Nouadhibou es troba a només un quilòmetre de la frontera (en la Convenció de Madrid de 1912, Espanya i França van acordar situar la frontera entre la colònia francesa de Mauritània i les possessions espanyoles sobre una línia que dividia per la meitat de nord a sud la península)

La ciutat va ser fundada a mitjan el segle XX pels francesos amb el nom de Port Étienne, com un port per als vaixells de transport de l’mineral de ferro.

L’activitat econòmica que dóna feina a un nombre més gran de persones és la pesca. No obstant això, des de 1964, quan es va finalitzar la construcció d’un moll i un ferrocarril de 674 km fins als jaciments miners de Zuérate i F’dérik, la indústria més important és el processament de l’mineral de ferro transportat per ferrocarril des dels jaciments miners.

La ciutat es divideix en quatre àrees principals: el centre de la ciutat, incloent l’aeroport internacional; Numerowatt a nord; la principal àrea residencial, Cansat, a sud, una ciutat dormitori de Port Minéralier, a l’extrem sud, des del qual el mineral de ferro és exportat.

Font: wikipedia