Zuérate

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 30 de juny de 2021

Zuérate és un departament administratiu i la major ciutat al nord de Mauritània, capital de la regió de Tiris Zemmur amb una població aproximada de 38.000 persones (2005). Passa el ferrocarril de Mauritània a Nouadhibou pel seu extrem est.

La ciutat és un dels llocs on es diposita el mineral de ferro extret en F’dérik. El 1974 Miferma (la extractora de mineral de ferro local) va ser nacionalitzada pel govern de Mauritània. La indústria a l’àrea s’ha desenvolupat durant la dècada de 1970; el 1981 un sector amb grans dipòsits de mineral de ferro va ser descobert en Guelb el-Aouj, 35 quilòmetres a nord de Zuérate i el 1990 un altre va ser trobat en Mhadaouat, que se situa més o menys a 65 quilòmetres de Zuérate.

Les reserves de Zuérate s’estimen en 200 milions de tones de quars d’hematita. Els trens de càrrega que porten el mineral de ferro a la costa poden arribar a fer fins a 3 quilòmetres de llarg, guanyant-se la reputació dels trens més llargs de l’món.

Posseeix 38.000 pobladors. La seva gent és també emprada per l’administració regional i els militars. La ciutat té una població notable de treballadors estrangers d’altres països africans.

Font: wikipedia