Mombasa

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 11 de novembre de 2021

Mombasa és una localitat de Kenya, amb estatus de ciutat, capital del comtat de Mombasa.

És la segona ciutat kenyana més gran després de la capital Nairobi, a més de ser el principal port d’Àfrica oriental. Es troba sobre una illa a la vora de l’oceà Índic, però està connectada a terra per diversos ponts, havent-se estès pel continent. Té 939 370 habitants, segons el cens de l’any 2009

Té un gran port i un aeroport internacional. La ciutat és el centre de la indústria del turisme costaner. El nom original en àrab és Manbasa; en swahili es denomina Kisiwa Cha Mvita (o Mvita per abreujar), el que significa “Illa de la Guerra”, a causa dels nombrosos canvis en la seva propietat.

Com que és una ciutat costanera, Mombasa es caracteritza per ser de topografia plana. La ciutat de Mombasa se centra a l’illa de Mombasa, però s’estén al continent. L’illa està separada del continent per dos rierols, Port Reitz (al sud) i Tudor Creek (al nord).

L’illa de Mombasa, que està separada del continent per dos rierols; Tudor Creek i Kilindini Harbour. L’illa està connectada amb el continent pel Pont Nyali (al nord), el Likoni Ferry (al sud) i pel Causeway Makupa (a l’oest), a més d’un pas pel ferrocarril d’Uganda. La ciutat té un port actiu i l’aeroport internacional Moi.

Mombasa té un clima tropical càlid. Els mesos d’hivern són més calents que els d’estiu. La quantitat de pluja depèn essencialment de la temporada. Els mesos més plujosos són abril i maig, mentre que al gener i febrer la pluja és mínima, la temporada de pluges comença al març i acaba a finals de juny.

Font: wikipedia