Mo Ibrahim

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 15 de març de 2021

Mohammed “Mo” Ibrahim (1946) és un empresari multimilionari britànic i sudanès. Va treballar per a diverses empreses de telecomunicacions, abans de fundar Celtel que, quan es va vendre, tenia més de 24 milions de subscriptors de telefonia mòbil a 14 països africans.

Després de vendre Celtel el 2005 per 3.400 milions de dòlars, va crear la Mo Ibrahim Foundation per fomentar una millor governança a l’Àfrica, a més de crear l’índex Mo Ibrahim, per avaluar el rendiment de les nacions. També és membre del consell assessor regional d’Àfrica de la London Business School.

El 2007 va iniciar el Premi Mo Ibrahim a la consecució del lideratge africà, que atorga un pagament inicial de 5 milions de dòlars i un pagament anual de 200.000 dòlars per vida als caps d’estat africans que lliuren seguretat, salut, educació i desenvolupament econòmic als seus constituents i els transfereixen democràticament poder als seus successors. Ibrahim s’ha compromès a donar almenys la meitat de la seva riquesa a la caritat unint-se a The Giving Pledge.

Segons la llista de multimillonaris de Forbes 2011, Mo Ibrahim val 1.800 milions de dòlars, cosa que el converteix en la 692a persona més rica del món. Mo Ibrahim també va ser seleccionat per a la llista TIME “Top 100” el 2008 i es va classificar en el primer lloc de la llista anual de poderosos influents britànics negres.

Font: wikipedia