Bo

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 28 de juliol de 2021

Bo és una ciutat de Sierra Leone, la segona més gran en nombre d’habitants (per darrere de Freetown, la capital) i la major de la Província de Sud. La ciutat està localitzada al sud-est de Sierra Leone i dista 249 quilòmetres (155 milles) de Freetown. La ciutat exerceix funcions administratives i de capitalitat de el Districte de Bo.

Bo va començar el seu desenvolupament amb l’arribada del ferrocarril en 1889 i es va convertir en un centre educatiu el 1906, quan es va establir l’Escola Secundària de Govern de Bo.

Després de Freetown, Bo és el principal centre educatiu, de transports, comercial i cultural de país. Té una població de 149.957 habitants segons el cens de 2004 encara que fonts més recents l’estimen en 198.292 o 269.000, comptant aquesta última altres localitats properes de districte. La composició ètnica i cultural de la ciutat és molt diversa. Bo és la llar d’un nombre important de gairebé la totalitat dels grups ètnics que componen Sierra Leone. A l’igual que a la resta de país, la llengua krio és la més parlada en Bo.

En el pla educatiu Bo acull la Universitat Njala, la segona universitat de Sierra Leone per darrere del Fourah Bay College situat a Freetown. També es troben a la ciutat el Christ the King College (Col·legi de Crist Rei) amb més de 10 000 alumnes, sent un dels centres educatius més destacats de país.

La ciutat té diversos llocs de culte, com la Catedral de l’Immaculat Cor de Maria, Bo (Catòlica).

Font: wikipedia