Alger

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 14 de maig de 2021

Alger és la capital i la ciutat més gran d’Algèria. D’acord amb el cens de l’any 1998, la població de la ciutat era d’1.519.570 habitants (anomenats algerins), tot i que la seva àrea metropolitana arribava als 2.135.630. Anomenada també al-Bahja o “Alger la Blanca” pel color blanc dels seus edificis, està situada al nord-oest d’Àfrica, concretament al litoral de la mar Mediterrània, i disposa del port més important de la zona.

Alger ha crescut molt en els darrers anys, si bé conserva l’encant de la ciutat vella. De fet, l’antiga ciutadella o casbah ha estat considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des del 1992.

Les temperatures hi solen variar entre els 18º i els 24º a l’hivern i entre els 25º i els 32º a l’estiu, estació que acostuma a ser extremadament seca i calorosa.

Hi ha una pel·lícula d’aventures sobre un lladre de joies amb el nom de la ciutat, rodada l’any 1938 i dirigida per John Cromwell.

Els fets succeïts durant la guerra d’independència són narrats, en un estil semidocumental i sense concessions, en la pel·lícula La batalla d’Alger (1965) de Gilo Pontecorvo, que va obtenir un Lleó d’Or al Festival de Venècia de 1966, tema que tracta La presonera d’Alger, novel·la de Joan-Daniel Bezsonoff.

Hi ha també una comunitat anomenada Alger en una part de la ciutat de Nova Orleans, la més important de l’estat de Louisiana dels EUA.

Font: wikipedia