Constantine

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 15 de maig de 2021

Constantine és el nom d’una ciutat d’Algèria, capital de la província o wilaya del mateix nom.

Situada al nord-est d’Algèria i lleugerament a l’interior, a uns 80 quilòmetres de la costa, es considera a Constantine la capital de l’Algèria oriental, amb una població de més de 2.000.000 d’habitants, que la converteix en la tercera ciutat de país (per darrere d’Alger i Orà). Va ser fundada per emigrants fenicis.

Deu el seu nom a l’emperador Constantí, que va fer reconstruir la ciutat devastada per Majencio i Domici Alexandre. El seu nom anterior va ser Cirta. Es creu que Constantine va ser la capital de l’antiga Numídia, un imperi berber que va emergir al segle III a. C.

Un profund barranc d’aparença espectacular envolta la ciutat, que és molt pintoresca, amb diversos ponts i un viaducte creuant aquest precipici. Durant el període otomà, la ciutat va ser governada per un Bey. L’últim bey de Constantina, Ahmed, va oferir fera resistència a les forces d’ocupació franceses el 1836.

Constantine alberga la tomba de l’heroi nacional algerià Abd al-Qadir i és la ciutat natal del reformador de l’islam Ibn Badis. També se la coneix per les seves universitats (Mentouri, Zerzara, i la Universitat Islàmica d’El Amir Abdelkader), dissenyada per l’arquitecte brasiler Oscar Niemeyer. El codi postal de Constantine és el 25000.

Font: wikipedia