Addis Abeba

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 20 d’octunre de 201

Addis Abeba és la capital i ciutat més poblada d’Etiòpia amb una població de 3 384 569 habitants, segons el cens de 2008. És, també, capital de la Unió Africana i de la seva predecessora, l’Organització per a la Unitat Africana

Designada ciutat i estat al mateix temps segons l’organització territorial etíop, a Addis Abeba conviuen més de 80 nacionalitats i llengües, a més de cristians, musulmans i jueus. En ella se situa la Universitat d’Addis Abeba.

Addis Abeba es troba a una altitud més de 2300 metres sobre el nivell de la mar sobre una praderia de pastures a la banda de la Muntanya Entoto. Des del seu punt més baix, a prop de l’Aeroport Internacional Bole, a 2326 m s. n. m. a la perifèria sud, la ciutat s’eleva a més de 3000 m s. n. m. a les Muntanyes Entoto cap al nord. És la ciutat més alta d’Àfrica.

Addis Abeba és la capital de país des de 1889. El nom significa ‘flor nova’ i va ser escollit per l’esposa del Negus Menelik II, Taitu Betul, qui es va sentir fascinada per una’ nova flor ‘que mai havia vist el topònim original en llengua oromo era Finfinne o Finfinnee o, en ge’ez: Bərəra, deu d’aigua

La ciutat està situada als peus de la muntanya Entoto (antiga capital d’Etiòpia, al centre de el país) en un altiplà d’entre 2300 i 2600 m s. n. m. (Metres sobre el nivell de la mar). La seva situació a uns 2500 m s. n. m. la converteixen en la ciutat més elevada d’Àfrica i la quarta capital al món. La seva altura varia des dels 2326 m s. n. m. en el punt més baix, on es troba l’aeroport, fins als més de 3000 m s. n. m. de les muntanyes Entoto en el nord, on es concentren les barriades més pobres.

La ciutat segons la Classificació climàtica de Köppen posseeix una barreja climàtica entre un clima Subtropical de terres altes i un Clima de muntanya. A més a causa de la diferència d’altitud i al vent que presenta arriba a haver-hi fins i tot una diferència de 10 ° C (graus Celsius) entre les seves zones. Presenta temperatures molt homogènies i suaus al llarg de tot el año.

Font: wikipedia