Massawa

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 18 d’octubre de 2021

Massawa és una important ciutat portuària d’Eritrea situada a la costa de la Mar Roja. L’enclavament ha tingut sempre una gran importància estratègica pel que ha estat colonitzat successivament per Portugal, Egipte, l’Imperi otomà, el Regne Unit i Itàlia, aquesta última en 1885. Va ser la capital d’Eritrea fins que es va traslladar a Asmara en 1897.

Massawa compta amb una base naval, grans molls de càrrega, un aeroport i una línia fèrria que l’enllaça amb Asmara. Els ferris que parteixen de la ciutat la uneixen amb les Illes Dahlak i amb la propera Illa Green.

Entre els edificis més notables de la ciutat es troben la Mesquita Sheikh Hanafi, de al segle XV, i diverses cases de corall. També sobreviuen abundants edificis de l’època otomana, com el basar, més altres de factura més recent com el Palau Imperial, reconstruït en 1872 per Werner Munzinger; la Catedral de Santa Maria; la Vila Melotti (edificada en la dècada dels anys 30 de segle XX) i el Banc d’Itàlia. La Guerra Eritrea d’Independència és recordada en un memorial format per tres tancs que es troba al centre de Massawa.

Font; wikipedia