Victoria Falls

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 21 de març de 2022

Victoria Falls és una ciutat a la província de Matabelelandia Septentrional, Zimbabwe. Es troba a la riba sud del riu Zambeze, a l’extrem occidental de les Cataractes Victòria. Està connectat per carretera i ferrocarril a Hwange (a 109 km) i Bulawayo (distància 440 quilòmetres), tots dos al sud-est.

Segons el Cens de Població de 1982, la ciutat tenia una població de 8.114 persones, aquest es va elevar a 16.826 al cens 1992. L’Aeroport de Victoria Falls es troba 18 km al sud de la ciutat i té serveis internacionals a Johannesburg i Namíbia.

L’assentament va començar a poblar-se el 1901, quan es va explorar la possibilitat d’utilitzar l’energia hidroelèctrica de la cascada, i es va expandir quan el ferrocarril de Bulawayo va arribar a la ciutat poc abans que el Pont de les Cataractes Victòria fos inaugurat l’abril del 1905 , connectant Zimbabue al que avui és Zàmbia. Es va convertir en el principal centre turístic de les Cataractes, que experimenta auge econòmic de la dècada de 1930 fins a la dècada de 1960 i també a principis dels anys 1990.

Des de finals de 1990, a causa de la inestabilitat política i econòmica de Zimbabwe, la base principal per al turisme de Victoria Falls s’ha traslladat sobretot a través de la frontera a Livingstone, a Zàmbia.

Font: wikipedia