Walvis Bay

Josep Juanbaró, [email protected] SDRCA, Assoc. – Les Corts – 26 de febrer de 2022

Walvis Bay, que significa “Badia Ballena” és una ciutat de Namíbia amb una població d’uns 80.000 habitants, està enclavada a l’homònima badia de Walvis, a l’oest del país.
La badia ha estat un refugi per a vaixells a causa del seu port de profunditats naturals, protegit per una llengua de sorra de Punta Pelícano. Sent riques en plàncton i vida marítima, aquestes aigües van acostar grans números de balenes que van atraure vaixells baleners i vaixells de pesca.
Una successió de colons va explotar la posició i els recursos d’aquest establiment portuari estratègic. El valor del port amb relació a la ruta de mar al voltant del Cap de Bona Esperança havia cridat l’atenció de les potències mundials des que el van descobrir. Això explica el complicat estatus polític de la Badia Walvis al llarg dels anys.
La ciutat està connectada amb la capital nacional, Windhoek, a través del Ferrocarril Trans-Nambi i per la carretera B2. Les atraccions de la Badia de Walvis inclouen l’artificial Illa Bird (centre d’una indústria de recol·lecció de guano), la Duna 7 (una de les dunes de sorra més altes del món) i un museu.
A Walvis Bay també es poden trobar unes impressionants mines de sal marina així com diverses empreses relacionades amb la pesca. Walvis Bay presenta una rara variació temperada del clima desèrtic (BWn a la classificació climàtica de Köppen). Rep una mitjana aproximadament de 10 mm anuals de precipitació, la qual cosa la fa una de les ciutats més seques del planeta.
Tot i que posseeix un clima àrid, les temperatures solen ser molt moderades degut principalment a les fredes corrents costaneres properes a la ciutat.

Font: wikipedia