Quatre Bornes

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 5 de febrer de 2022

Quatre Bornes és una localitat mauriciana localitzada al districte de Plaines Wilhems, excepte la part occidental, el territori de la qual es troba a Rivière Noire. La localitat està gestionada pel Consell Municipal de Quatre Bornes.
El municipi es troba situat entre Beau-Bassin Rose-Hill i Vacoas-Phoenix i està connectat per carretera a totes les direccions. D’acord amb el cens de 2012, la població era de 82.545 habitants.
En 1721, Wilhem Leicknig de Prússia es va assentar a la illa, llavors coneguda com “Isle de France”. Posteriorment, el districte rebria el seu nom a la seva memòria.
En 1740, el cartògraf francès, Guyomar cartografia els “Quartiers des Plaines Wilhems” sent Quatre Bornes representat com un bosc que al pas dels anys seria colonitzat.
Joseph François Fuster de Cossigny va nomenar el terme com a “Palma” i en 1764, el Governador Antoine Desforges Boucher com a “Bassin”.
El 1850, durant el període britànic, es va construir l’Església de St. Jean, i el 1864 la línia de ferrocarril. El 1890 va obtenir l’estatus de vila i el 1896 va ser proclamada pel seu Governador com a “Població”.
El 1967 Bassin i Palma van ser incorporades a Quatre Bornes.2

Font: wikipedia