Vacoas-Phoenix

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 4 de febrer de 2022

Vacoas-Phoenix també denominat en francès: Villes Jumelles (Pobles Bessons), és una de les ciutats més grans de Maurici. Es troba ubicada a la zona centre oest de l’illa de Maurici a l’Oceà Índic, principalment al Districte de Plaines Wilhems, la seva part est es troba al Districte de Moka.
La ciutat és administrada pel Consell municipal de Vacoas-Phoenix. La seva població és de 109,136 habitants (cens 2012). La ciutat es troba entre els pobles de Quatre Bornes i Curepipe. Vacoes: és la denominació d’una mena de planta el nom científic de la qual és Pandanus, que és molt abundant en aquesta regió.
Antigament les fulles d’aquesta planta eren utilitzades per fabricar bosses i estores. Phoenix: és el nom que se li donava a una zona dedicada al cultiu de canya de sucre durant la segona meitat del segle XIX, on conflueixen dos cursos d’aigua, els rius Du Mesnil i Sèche. Phoenix és també una varietat de palmell cultivat en aquestes regions.
Els pobles de Vacoes i Phoenix es van fusionar el 1963. El 1968 Vacoes-Phoenix es va convertir en un municipi amb poders plens.

Font: wikipedia