Victòria

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 7 de febrer de 2022

Victòria, de vegades anomenat Port Victòria o Mahé, és la capital de Seychelles, situada al sector nord-est de la illa Mahé. La seva població era de 26.450 habitants el 2010, representant prop d’un terç de la població total de la nació.
Al principi, va ser establerta seu del Govern Colonial del Regne Unit. Les seves coordenades són: 4°37′ Sud, 55°27′ Est(-4.61667, 55.45).2 Les principals exportacions de Victòria són vainilla, cocos, oli de coco, closca de tortuga, sabó i guano.
Les atraccions de la ciutat inclouen la torre del rellotge anomenada Little Ben, la seu de la Cort, el Jardí Botànic de Victòria, el Museu Nacional d’Història de Victòria, el Museu d’Història Natural de Victòria, i el Mercat Sir Selwyn Selwyn-Clarke .
Posseeix també l’estat nacional, un Institut de Tecnologia, mentre que el port se situa a l’est de la ciutat, on la pesca de tonyina, i l’enllaunat són una gran indústria local.
L’Aeroport Internacional de Seychelles, als voltants de la ciutat, va ser completat el 1971. Un important pont a Victòria va ser destruït al terratrèmol de l’oceà Índic de 2004.

Font: wikipedia