Oyem

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 12 de gener de 2022

Oyem és la capital de la província de Woleu-Ntem, al nord de Gabon.

Se situa a la riba del riu Ntem i unida per la carretera N-2, en un altiplà elevat a uns 900 m. És el centre administratiu i logístic de l’àrea agrícola que l’envolta. Es troba a uns 411 km de la capital nacional, Libreville.

Oyem rep el seu nom d’un gran arbre que creix al voltant de la vila.

En els anys 1990, van ser assassinades diverses oficials del Cos de Pau a l’àrea, generant controvèrsia sobre la seguretat de les seves localitzacions

En 2004 es va produir una plaga de gossos rabiosos a la zona, matant la ràbia a tres persones dels cinc infectats, a la qual cosa va seguir uns mesos més tard una rara febre tifoide que va afectar mig centenar d’habitants.

La ciutat és el xef-lieu de la província de Woleu-Ntem i, dins de la mateixa, del departament de Woleu. Dins del departament, abasta dos districtes

Els cultius més importants són el coco i el cafè, que es transporta en camions als ports camerunencs de Kribi i Douala per a la seva exportació.

A la ciutat es pot trobar un hospital, una escola agrícola, una escola secundària estatal, una estació i dues esglésies.

Font: wikipedia