Port-Gentil

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 10 de gener de 2022

Port-Gentil o Mandji, és la segona ciutat més gran de Gabon, i el seu port principal. És el centre de les indústries petrolieres i fusteres de Gabon. Tot i que es troba a la costa, el continent proper és una àrea remota de boscos i no està connectat per la carretera amb la resta de la nació. La ciutat és a prop de Cabo López, el punt més occidental a Gabon. Hi havia una població del cens de 2013 de 136.462.

Amb una població estimada de 80 000 habitants en 1993, és la capital de les indústries petrolíferes i fusteres gaboneses. Tot i que es tracta d’una ciutat costanera, la terra al voltant és una àrea forestal agresta que li impedeix la connexió per carretera amb la resta de l’estat. És a prop del cap López, el punt més occidental de Gabon.

La ciutat és coneguda pels seus hotels i vida nocturna. Destaquen el zoo, un casino, les platges, un camp de golf i la natura a les zones pantanoses properes. Les activitats aquàtiques es poden practicar a la platja de SOGARA, enrere de la zona industrial, que es troba al voltant del cap López.

Port Gentil es troba tècnicament en una illa sense pont que la connecti amb el continent i el limitat nombre de carreteres pavimentades a la ciutat es troben en mal estat de conservació. Hi ha, però, un projecte per construir una carretera que pugui connectar a la ciutat amb la resta del país.

En els últims anys, la carretera ha estat en construcció als segments d’Ozouri i les parts al llençol Mpega. A Ozouri, la construcció d’un pont ha començat. El projecte està desenvolupat amb la participació de companyies xineses.

Hi ha un servei d’aeroport com a principal canal de comunicació amb el món. Els vols regulars operen des de l’aeroport de Port-Gentil. Hi ha vols xàrter de les companyies aèries a altres destinacions.

Font: wikipedia