Akonibe

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 8 de gener de 2022

Aconibe, també escrit Akonibe, és una ciutat equatoguineana de la província de Welé-Nzas, situada a la part continental (Riu Muni) al sud-est de Guinea Equatorial. És la capital del districte amb el mateix nom.

La seva població eminentment catòlica, té com a patró Sant Pius X, celebrat cada 21 d’agost, gràcies al bisbe Leoncio Fernández Galilea el 1957. Deu anys enrere, el 1957, els seus veïns van construir la primera escola en material del país (escorces d’arbre i coberta de nipes).

Aconibe és el bressol de la redacció de la Llei Fonamental de Guinea Equatorial aprovada per referèndum popular el 15 d’agost de l’any 1982.

La població de la zona és eminentment agrícola i s’identifiquen per la seva hospitalitat.

Es troba a uns trenta quilòmetres de la frontera amb Gabon.El districte d’Akonibe tenia 9065 habitants en el cens de 1994, sent aleshores el districte menys poblat del país després del de Nsork.

La població de la ciutat s’ha incrementat enormement en les dues darreres dècades, el 2008 se l’estimava en uns 13.382 habitants, i actualment se li estima una població de 20.105 habitants.

La gran majoria de la població parla espanyol i altres llengües africanes natives, per tant, predomina el bilingüisme entre l’espanyol i aquestes llengües africanes.

Font: wikipedia