Toamasina

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 7 de novembre de 2021

Toamasina, ciutat de l’est de Madagascar sobre l’oceà Índic. La ciutat és la segona més habitada i el més important port marítim i centre comercial del país. Exporta vainilla, pebre, clau, sucre, cafè i arròs. Està unida per ferrocarril a Antananarivo, la capital i altres poblacions de l’interior.

La ciutat s’enlaira durant el regnat de Radama I (1816-1828), qui la fa servir com a plataforma de comerç per al comerç d’esclaus amb les potències occidentals.

La zona es va desenvolupar al segle XVIII al voltant d’un lloc de compravenda europeu. Ocupada en repetides ocasions pels francesos durant el segle XIX, va ser el punt de partida per a la conquesta de l’interior el 1894.

El nom actual de la ciutat va ser adoptat a la fi de la dècada de 1970. És un port important de l’est que principalment utilitza la ruta Toamasina-Saint Denis.

A la ciutat destaquen els hotels i restaurants, posseeix bones platges però la pol·lució i els taurons prohibeixen el bany. Bazary Be és un mercat de carrer on es poden trobar totes les espècies exòtiques… La ciutat és seu de la universitat de Toamasina, que forma part del sistema públic universitari de Madagascar.

La ciutat està governada per una delegació especial. Gervais Rakotomanana, des del 30 de maig del 2007.

Font: wikipedia