São Filipe

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 17 de juliol de 2021

São Filipe és un municipi de l’illa de Fogo, al grup de Sotavent de Cap Verd. És el municipi més occidental de l’illa i limita amb l’oceà Atlàntic pel nord, oest i sud, amb el de Mosteiros pel nord-est i amb el de Santa Catarina do Fogo per l’est.

São Filipe està vinculat amb una carretera que envolta tota l’illa de Fogo, però és inaccessible cap a l’est per petits estrets. Hi ha una petita carretera a Mont Fogo. Cobreix la majoria de granges de la zona a l’oest, el centre i el sud, el paisatge rocós amb alguns arbustos i pastures de la muntanya Fogo es troba cap a l’est. La seva principal indústria és l’agrícola, seguida pel turisme i altres indústries en petites quantitats. La població es compon de zones rurals i algunes escasses zones urbanes. És un dels municipis menys avançats, la taxa d’alfabetització és feblement alta. Molts pobles estan a l’oest i el sud i la majoria de les àrees fèrtils de l’illa es troben en aquesta zona perquè és menys baixa.

São Filipe és el segon assentament més antic de país per darrere de Cidade Velha. El 12 de juliol de 1922, va ser elevat a la categoria de ciutat.

Font: wikipedia