Kano

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 28 de setembre de 2021

Kano és la major ciutat de nord de Nigèria, sent a més la tercera major de país, per darrere de les de Lagos  i Ibadan. Capital de l’estat homònim, compta amb una població de 3.927.003 habitants (2006).

La ciutat està emmurallada i la major part de les seves construccions són d’argila (fang). L’activitat industrial es basa en la producció de cacauet, tafiletería, articles de metall i cotó. A més, canalitza la major part de el comerç dels productes agrícoles i ramaders de la regió. L’Institut d’Ensenyament Superior de Kano és la principal institució de caràcter educatiu.

Kano és en gran part musulmana. La majoria dels musulmans a Kano són sunnites, encara que una minoria són xiïtes. Els cristians i els seguidors d’altres religions no musulmanes formen una petita part de la població, i viuen tradicionalment al barri de Sabon Gari. Només els cristians comprenen al voltant de l’1% de la población.

La ciutat de Kano està composta de vuit àrees de govern local: Dona, Fagge, Gwale, Kano Municipal, Kumbotso, Nassarawa, Tarauni i Ungongo

Els orígens de la regió de Kano, que era un dels estats originals haussa, es remunten a l’any 900. L’Islam es va imposar a la zona probablement entre els segles XII i XIV. Els fulani la van conquistar al segle XIX, i va romandre en el seu poder fins que el 1903 va ser colonitzada per l’Imperi Britànic. Kano va seguir sent un emirat independent fins a la creació d’una Nigèria unida com a colònia britànica el 1903.

La seva població estimada, a data de 1995, era de 657.300 habitants.

Font: wikipedia