Impfondo

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 24 de desembre de 2021

Impfondo és una localitat de la República del Congo, xef-lieu del departament de Likouala al nord-est del país. Dins del departament, la localitat està constituïda administrativament com un districte.

El 2011, el districte tenia una població de 47 951 habitants, dels quals 24 325 eren homes i 23 626 eren dones.

Se situa sobre la carretera P45, a la vora del riu Ubangui que marca la frontera amb la República Democràtica del Congo. La carretera P45, que uneix Epéna amb Bangui, no està connectada a la xarxa de carreteres del sud del país per ubicar-se en una zona de selva, per la qual cosa la forma general d’accés a Impfondo és la via fluvial

Antigament era coneguda com a “Desbordesville”. Va començar a ser una localitat important el 1920, quan els colons francesos van reorganitzar la zona després de la desaparició de Neukamerun, establint aquí la seu d’una circumscripció que també abastava la veïna localitat de Dongou. El seu desenvolupament urbà s’ha basat a ser una parada de gavarres entre Brazzaville i Bangui. Des de la independència del país, la seva ubicació remota entre una selva i una frontera fluvial li ha fet patir problemes de corrupció i incursions violentes de grups de soldats indisciplinats de la República Democràtica del Congo. Els conflictes al país veí l’han obligat a albergar diversos camps de refugiats als voltants.

Font: wikipedia