Duala

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 30 de setembre de 2021

Duala és la ciutat amb major població del Camerun, centre econòmic de país i capital de la Regió del Litoral i del departament de Wouri. La ciutat es troba a l’oest de país, a la vora de el golf de Guinea, a l’oceà Atlàntic, just a la desembocadura del riu Wuri La ciutat s’estén a banda i banda del riu, unides pel pont Bonabéri. Duala és una de les ciutats més importants de país i la capital econòmica del Camerun. També és un important port d’entrada de mercaderies cap Txad i la República Centreafricana, els veïns del Camerun sense litoral.

La ciutat compta amb importants infraestructures com l’Aeroport Internacional de Duala. A més és el principal port de país i és la terminal de dues línies de ferrocarril que es perllonguen cap a l’interior i l’enllaça amb Yaünde, Ngaoundéré, Kumba i Nkongsamba. Així doncs, des Duala es realitzen la majoria de les exportacions de país, com les de petroli, cafè i cacau, a més de produir-se un important comerç amb el veí Txad. En Duala es troba el mercat Eko, el més gran de país. Les indústries més importants són les fàbriques de productes d’alumini, l’elaboració de cervesa, refrescs, la indústria tèxtil i de la fusta.

En l’actualitat Duala és una ciutat plena de vida, als barris propers a Akwa ha un ambient nocturn, al barri de Bonajo es troba la banca i el centre financer i econòmic de la ciutat. Una altra de les atraccions és el mercat Eko, un dels més grans de país. A la ciutat de Duala és usual trobar-se amb diversos restaurants, bistrós i cafeteries amb un toc francès, aquest tipus de llocs són visitats especialment per turistes i estrangers que habiten a la ciutat.

La ciutat està dividida en diversos barris. Els més importants són els de Akwa, centre de la vida nocturna, i Bonajo, el barri comercial i de l’administració. En els principals carrers de la ciutat es poden trobar els millors restaurants, cafeteries i pastisseries d’estil francès. A la zona del riu abunden els bars i bistros, on es pot gaudir de vistes a el golf de Guinea i de pantans de mangles. La majoria d’aquests són freqüentats per la població emigrant de la ciutat, sobretot francesos o libanesos, la majoria dels quals treballen en la indústria del petroli.

Per al 2015 és considerada com la ciutat amb més població del Camerun. Ja per al 2021 després de l’augment progressiu de l’assentament urbà a la capital Yaünde, ambdues ciutats comptarien amb poblacions similars

Font: wikipedia