Djibouti

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 24 d’octubre de 2021

Djibouti és la capital de país africà de Djibouti, així com la ciutat més gran de l’Estat esmentat (la seva població en 2018 era de 562 000 habitants)

Djibouti és en una península que separa el golf d’Aden del golf de Tadjoura. Posseeix 630 quilòmetres quadrats de superfície.

El centre de la ciutat va ser planificat de tal manera que s’establien dues zones ben diferències, l’europea i l’africana. Actualment aquesta divisió no existeix. A nord de la ciutat es troba el port, utilitzat per a comerç internacional, així com per a la pesca i com a lloc de partida dels ferris que connecten la localitat amb Obock i Tadjoura.

Aquesta ciutat portuària va ser fundada el 1888 per colons franceses. El 1891, només tres anys després de la seva creació, va substituir com a capital de país a la ciutat de Tadjoura.

Llocs d’interès de la ciutat de Djibouti són les platges situades a la costa oriental, el mercat central, l’estadi nacional, el palau presidencial i la mesquita Hamoudi.

A més de la connexió aèria amb altres països a través de l’Aeroport Internacional de Djibouti-Amboulii, la ciutat compta amb una línia fèrria que li connecta a Addis Abeba, capital etíop. Dit país no té port marítim propi, de manera que utilitza el port de Djibouti com a punt de partida de l’exportació de diversos productes propis, com ara el sucre.

Font: wikipedia