Bujumbura

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 6 de desembre de 2021

Bujumbura és l’antiga capital de Burundi, seu de govern i actual ciutat més poblada del país. La ciutat, que té una població propera als 900.000 habitants, està localitzada a la riba nord-oriental del llac Tanganica, i constitueix el nucli urbà més gran de Burundi, així com el seu centre administratiu, econòmic i de comunicacions.
Bujumbura posseeix famoses platges al llarg de la costa del llac Tanganica, el nom oficial del qual és la Platja dels Cocos. La platja ha estat parcel·lada i privatitzada, la qual cosa ha resultat que cada propietari hagi batejat el seu sector de la platja amb un nom diferent. La ciutat compta amb un «museu vivent», que també és un zoològic.
Entre les atraccions properes hi ha el parc nacional de Rusizi i una roca a Mugere que és el lloc on es creu que es podrien haver trobat David Livingstone i Henry Stanley (si bé és més probable que en realitat ho fessin a Ujiji), a les fonts de l’afluent més meridional del Nil.
Bujumbura és la seu de la Universitat de Burundi.
Hi ha vaixells que fan el trajecte entre Bujumbura i Kigoma (a Tanzània). La ciutat compta a més amb l’aeroport de Bujumbura.
Font: wikipedia