Bissau

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 10 de juliol de 2021

Bissau és la capital de Guinea Bissau. Situada a l’estuari del riu Gueba, a la banda de l’oceà Atlàntic, té una població estimada en 395.954 habitants (2010) i una superfície de setanta-set quilòmetres quadrats, la densitat poblacional és de 2.566 habitants per quilòmetre quadrat. És la ciutat més gran de país, així com el major port i el centre militar i administratiu.

La ciutat compta amb un aeroport internacional.

La ciutat es troba situada a la costa oest de Guinea Bissau, a l’estuari del riu Gueba, prop de la desembocadura d’aquest a l’oceà Atlàntic, amb una altitud de metres. Les terres adjacents a la ciutat són de molt baixes altituds, el que també permet que el riu sigui accessible per grans vaixells, mentre que aquesta capacitat es dóna només a uns 80 quilòmetres més enllà de la ciutat.

El clima de Bisau pot ser classificat com a clima de sabana amb temperatures estables (mitjana de 26° C), perquè no té la humitat suficient per a ser qualificat com a clima monsònic. No obstant això, és un clima més humit que molts altres de la seva espècie. No plou molt en els mesos de novembre a maig, ja que el major volum de precipitacions es concentren en els mesos restants.

Bissau rep una mitjana anual de 2020 mm de pluja. En els mesos de juny a octubre, és temporada de pluges, i fins i tot en els tres mesos anteriors. L’alta humitat provoca una calor considerada extremadament incòmode.

Font: wikipedia