Berbérati

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 5 d’octubre de 2021

Berbérati és la quarta ciutat més gran de la República Centreafricana amb una població de 63.026 habitants (2006). És el capital de la prefectura de Mambéré-Kadéï.

La ciutat se situa al sud-oest de país prop de la frontera amb Camerun. Berbérati va ser cedit per França a Alemanya sota termes del tractat del Marroc-Congo, el 1911, convertint-se en part de la colònia alemanya de Neukamerun, fins que va ser reconquerida per França durant la I Guerra Mundial.

Posseeix un aeroport i un hospital important i és visitat sovint pels turistes que van a la reserva d’Dzanga.

Mambéré-Kadéï (també anomenada Haute-Sangha) és una de les 14 prefectures de la República Centreafricana. Està situada a l’oest de país, juntament amb Camerun. La seva capital és Berbérati. Limita amb les prefectures de Nana-Mambéré a nord, ombella-m’poko a nord-est, Lobaye a l’est, i Sangha-Mbaéré a sud.

A més de Berbérati, també són importants les ciutats de Gamboula, a la frontera camerunesa, i Carnot, a la vora del riu Mambéré.

Mambéré-Kadéï rep el nom dels dos rius principals que la travessen: el riu Mambéré (nord) i el riu Kadéï (oest). També cal destacar els rius Sangha i Lobaye.

Font: wikipedia