Bakau

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc – Les Corts – 20 de juliol de 2021

Bakau és un poble a la costa de Gàmbia, situat a 9 km aproximadament a l’oest de Banjul. És conegut pels seus jardins botànics, la seva piscina de cocodrils al barri de Kachikali i per les seves platges a Cape Point. A causa del seu caràcter eminentment residencial i de la proliferació de luxosos hotels i negocis relacionats amb el turisme, és probablement, en l’actualitat, la ciutat més desenvolupada de Gàmbia.

Explica la llegenda que Bakau va créixer al voltant de la piscina sagrada de cocodrils, al districte central de Bakau, Kachikally. Bakau en si, és ja un petit poble al llindar de s. XIX i va créixer en importància, ja que va esdevenir el lloc favorit de residència privada dels administradors colonials, especialment al llarg de les belles platges vorejades de palmeres. Tot i ser una ciutat important, l’antic poble encara existeix, i es regeix com qualsevol altre a Gàmbia, amb un àlcali i dividit en Kabilos. Hi ha una molt més petit llogaret a l’antic poble, anomenada Bakau Wasulung Kunda, indicant l’origen immigrant dels seus habitants.

A mesura que la gent va començar a sortir de Banjul, el govern va assignar zones residencials, que van créixer ràpidament al voltant de l’antiga població, adquirint en el procés nous noms com Fajara, New Town o Cape Point.

Font: wikipedia