Mitsamiouli

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 29 de gener de 2022

Mitsamiouli és la capital de la prefectura de Mitsamiouli-Mboudé, al nord de la Gran Comora, l’illa més gran de l’arxipèlag de les Comores. El 2012 la seva població estava estimada a 7.235 habitants.

Mitsamiouli és la regió més turística, amb moltes platges de sorra blanca, restes de palaus reials que es remunten al període del Sultanat i una sèrie d’estructures d’allotjament turístic que van des de simples bungalows fins a complexos de 4 estrelles.

La població de Mitsamiouli és d’origen bantú i àrab, amb una alta proporció de descendents de colons francesos (Humblot, Rivière i Toinette són els més coneguts). La ciutat compta amb 2 clubs de futbol, ​​el Mitsamiouli Apache Club i el Mitsamiouli North Corner. Mitsamiouli és també el lloc de l’Estadi Internacional Saïd Mohamed Cheikh, que alberga els partits internacionals de l’equip de futbol de Comores.

El 23 de novembre de 1996, el vol 961 de la companyia Ethiopian Airlines es va estavellar al mar a 500 metres de la riba abans del Beach Hotel Galawa a Mitsamiouli. El desastre va costar la vida a 125 dels 175 passatgers, malgrat l’ajuda de residents i turistes locals.

Djoueria Abdallah, la primera dona membre de l’Assemblea de la Unió de Comores prové de Mitsoumiouli.

Font: wikipedia