Huambo

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 14 de gener de 2022

Huambo és la capital de la província de Huambo a Angola, i la segona ciutat del país. Està situada a uns 220 km a l’est de Benguela, 600 km al sud-est de Luanda i a 165 km de Kuito. Segons el darrer recompte de població la ciutat té 225 268 habitants. Huambo és una parada important a la ruta ferroviària que va des del port de Benguela a la frontera amb el Congo, i és servida per l’aeroport Albano Machado (anteriorment conegut com a Aeroport de Nova Lisboa).

La mort de Jonàs Savimbi el febrer de 2002, i la signatura posterior d’un nou alto el foc va portar tranquil·litat a la província i va establir les condicions per a l’actual procés de pau en curs i el començament d’una era de desenvolupament. L’adveniment de la pau va portar una nova era de reconstrucció i renovació a la ciutat, que a diferència de Luanda és una ciutat organitzada i tranquil·la on es pot passejar per carrers arbrats i ben il·luminats.

Estació del Ferrocarril de Benguela, en portuguès O Caminho de Ferro de Benguela (CFB) que comunica el port de Lobito, a la costa atlàntica, amb la localitat fronterera de Luau, a la part oriental del país.

Font: wikipdia