Sao Tomé

Josep Juanbaró. [email protected] – SDRCA, Assoc. , Les Corts – 29 de desembre de 2021

Sao Tomé és la capital de la illa homònima, del districte d’Àgua Gran i de l’estat de Sao Tomé i Príncep, a Àfrica Occidental. Es troba situada a la costa nord-est de l’illa de Santo Tomé, a l’Oceà Atlàntic, a la Badia d’Ana Chaves, on també es troba l’illa de Cabras.

La ciutat és el principal port del país, i concentra l’exportació de cacau i plàtans. A la ciutat també hi ha el Palau Presidencial, un cinema i dos mercats, una emissora de ràdio, un hospital i un aeroport internacional. El turisme està guanyant pes com a motor de l’economia local. La ciutat de Santo Tomé és també el centre de la xarxa de transports i carreteres de la illa.

Va ser fundada pels portuguesos el 1485, aconseguint l’estatus de ciutat el 1525. Centre de distribució al voltant de la catedral del segle XVI. De la mateixa època és el Fort de São Sebastião, construït en 1575 i que ara alberga el Museu Nacional. El 1599, la ciutat va ser presa pels neerlandesos durant dos dies i de nou el 1641, aquesta vegada per un any. Ha estat ininterrompudament la capital de Sao Tomé i Príncep des de 1852.

Font: wikipedia