Sant Denís

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 17 de gener de 2022

Sant-Denis (o extraoficialment Sant-Denis de la Réunion per desambiguació) és una ciutat francesa, la préfecture, capital administrativa de la région d’ultramar i département d’ultramar de la Reunió, en l’oceà Índic, la vint-setena per població.

Saint-Denis també és la ciutat més gran de l’illa, amb diversos barris residencials perifèrics que s’estenen per la muntanya propera.

Saint-Denis és la comuna més poblada als departaments d’ultramar francesos. Al cens de 1999, hi havia 158.139 habitants a l’àrea urbana de Saint-Denis, dels quals 131.557 vivien a la mateixa ciutat de Saint-Denis i la resta a la comuna veïna de Sainte-Marie.

Saint-Denis va ser fundada per Étienne Régnault el 1669 i es va convertir a la capital de la illa de Reunió el 1738.

El clima de Saint-Denis és tropical plujós. Les temperatures mitjanes estiuenques oscil·len entre els 23 °C i 24 °C i les hivernals entre els 19 °C i 20 °C. Els mesos més plujosos són el gener i el febrer amb 629,6 mm i els més secs són el setembre i l’octubre amb 93,4 mm.

La temperatura més alta registrada va ser de 35 °C i la més baixa va ser de 8 °C. La humitat és summament alta, de l’ordre del 100%, cosa que produeix aquesta calor angoixant que s’espera trobar en un clima tropical i que la sensació tèrmica pugui ser més doble de la temperatura real.

L’aeroport més proper és l’aeroport Roland Garros, que és també el principal aeroport internacional de Reunió. El tramvia de Reunió, programat el començament de la seva construcció per al 2008, unirà la ciutat amb l’aeroport i la segona ciutat de Reunió, Saint-Paul.

Font: wikipedia