Misratah

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 19 de maig de 2021

Misratah, també anomenada Misrata o Misurata, és una ciutat i xabiyya (màxim nivell de divisió administrativa) al nord-oest de Líbia, a 210 km a l’est de Trípoli, a la costa mediterrània prop del cap de Misratah. El seu port s’anomena Qasr Ahmed. Amb una població aproximada de 259.056 habitants el 2010, és la tercera ciutat més gran a Líbia després de Trípoli i Benghazi. La població de tot el districte (que inclou Bani Walid) era de 550.938 habitants el 2006

El setembre de 1921 el príncep hereu Humbert va visitar Trípoli. El 26 de gener de 1922 va començar l’ocupació de Misurata Marina, principal port dels republicans, que va acabar el 12 de febrer de 1922. Els nacionalistes van assetjar Azizia que fou alliberada pels italians el 3 d’abril.

Misurata no va jugar un paper gaire important durant la colònia, durant la II Guerra Mundial i sota la monarquia. Fou després de 1969 quan va començar a prosperar fins a esdevenir la ciutat més rica de Líbia amb indústries lleugeres i pesades i una gran vida cultural. La ciutat, a més, disposa d’una gran capacitat d’expansió en estar envoltada de terres planes deshabitades, i atreu molta emigració interna. El port de Qasr Ahmad també s’ha desenvolupat de manera espectacular. La ciutat gaudeix d’una universitat amb 15 facultats i de diversos instituts d’educació superior i facultats d’universitats d’altres ciutats.

Font: wikipedia