Lomé

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 13 de setembre de 2021

Lomé, l’extensa capital del Togo (Àfrica), és la ciutat més poblada de país. Té una població estimada de 676.400 habitants (2003). Situada al golf de Guinea, Lomé és el centre administratiu i industrial de país, així com el seu principal port.

La ciutat va ser designada capital de la colònia alemanya de Togolandia en 1898, iniciant així el seu desenvolupament. Durant la Primera Guerra Mundial va ser ocupada per França i Gran Bretanya, passant a estar controlada exclusivament per França a partir de 1922, que la va convertir a la capital del mandat francès del Togo fins a 1960, quan després de la independència de país la ciutat es va convertir en la seva capital.

El 1975 es va celebrar a la ciutat una convenció econòmica i financera entre la Comunitat Econòmica Europea (actual Unió Europea) i 46 països africans.

A través de la ciutat s’exporta cafè, coco, copra i margalló. Posseeix una refineria de petroli. Lomé és l’únic lloc del país amb accés a Internet. La Universitat del Togo està ubicada a Lomé i aquest compte també amb el principal aeroport del país que es troba en les seves rodalies. El seu edifici més alt és l’Hotel de el 2 de febrer.

A prop de Lomé es troba l’Aeroport de Lomé-Tokoin.

Entre els llocs de culte, es troben principalment esglésies i temples cristians: Arxidiòcesi de Lomé (Església catòlica), Église Évangélique Presbytérienne du Togo (Comunió Mundial d’Esglésies Reformades), Convention baptiste du Togo (Aliança Mundial Baptista), Living Faith Church Worldwide, Redeemed Christian Church of God, Assemblees de Déu. També hi ha mesquites musulmanes.

Font: wikipedia