Kankan

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 24 de juliol de 2021

Kankan és una regió de Guinea localitzada a l’est de país, limita amb els països de Malí i Costa d’Ivori, i amb les regions de Nzerekore i Faranah. La seva capital és Kankan. Té un àrea de 72.645 km² i una població de 1.986.329 habitants (2014).

Excepte l’extrem nord -prefectura de Siguiri- que pertany a la conca del riu Senegal, la resta de la regió de Kankan forma part de la conca del riu Níger.

Està formada per les següents prefectures: Kankan, Kérouané, Kouroussa, Mandiana i Siguiri.

Kankan és una prefectura de la regió de Kankan de Guinea, amb una població censada al març de 2014 de 473 359 habitants. Està formada per les següents subprefectures, que igualment es mostren amb població censada al març de 2014

Kankan és una localitat de la prefectura de Kankan a la regió de Kankan, Guinea, amb una població censada al març de 2014 de 194.671 habitants. Es troba situada al centre-est de país, a nord-est de la capital nacional, Conakry.

La ciutat va ser fundada per Soninke, comerciants en el s. XVIII, i es va convertir en capital de l’Imperi d’Baté i en un important centre comercial, particularment pel que fa a productes agrícoles. La ciutat es va desenvolupar amb la construcció del Ferrocarril Conakry a Kankan el 1904 .

Font: wikipedia