Likoma

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 9 de març de 2022

L’Illa Likoma és l’illa més gran de les Illes Likoma al Llac Malawi

Tot i que està envoltada per les aigües de Moçambic, pertany al seu veí Malawi i forma part del Districte de Likoma juntament amb l’illa de Chizumulu. La raó d’aquest quasi-enclavament va ser la colonització de les illes per part dels missioners anglicans.

Té uns 9.000 habitants. Està dotada d’una pista d’aterratge i, la localitat principal Likoma, té una catedral anglicana construïda entre 1903 i 1911. Des de Likoma es pot arribar amb vaixell fins a Cobue a la província de Niassa, a Moçambi

El 1880 els missioners de la Missió de la Universitat Central d’Àfrica, fundada per David Livingstone, van establir la seva caserna general a l’Illa de Likoma. A causa de la ubicació de la seu construïda per David Livingstone, l’illa va ser assignada a Malawi, i no a Moçambic, país del qual és més a prop.

L’illa té una superfície total de 18 km², i està situada a la part nord-oriental del llac Malawi, 7 quilòmetres al nord-oest de Cobue, Moçambic). La ciutat més propera a la costa de Malawi és Chintheche.

Font: wikipedia