Piggs Peak

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 15 de febrer de 2022

Piggs Peak és una petita ciutat del nord de Suazilàndia i un tinkhundla del districte de Hhohho.

Pren el nom de William Pigg, un geòleg que va trobar una mina d’or en aquesta localització el 1884. El lloc va ser explotat fins al 1954. Actualment es pot visitar a Piggs Peak la mina de Ngwenya, una mina de 43.000 anys d’antiguitat que passa per ser una de les més antigues del món. Se n’extreia especularita i hematita, minerals que eren usats per a rituals religiosos i per a cosmètica.

Des de la ciutat podeu visitar la Reserva Natural de Malalotja, que conté unes de les muntanyes més antigues del món amb 3.600 milions d’anys d’antiguitat. S’hi poden veure les cataractes del Phophonyane al riu del mateix nom, on s’està construint la presa de Maguga per proveir la ciutat d’aigua i evitar els talls d’aigua i subministrar aigua a l’empresa contractista de la presa. A la reserva hi ha 300 espècies d’aus.

Abans de la independència de Suazilàndia de Gran Bretanya el 1968, Piggs Peak va ser la capital de l’antic districte homònim.

La zona rural de Suazilàndia té una economia de subsistència. Piggs Peak té plantacions de pins dedicats a l’explotació de fusta i és una zona coneguda per la seva artesania.

El tinkhundla de Piggs Peak es divideix en sis imiphakatsi:

Enginamat
Ensangwini
Kamkhweli
Luhhumaneni
Bulembu
Ekwakheni

Font: wikipedia