Port-Lluís

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 2 de febrer de 2022

Port Louis és la capital i major ciutat de Maurici, a més de ser el seu centre polític, econòmic i cultural. Situada al districte homònim, la ciutat és el principal port de l’illa. El 2012 comptava amb una població de 147.066.
La major part de les entrades de la ciutat provenen de l’activitat portuària, que maneja la major part del comerç de Maurici. El port s’ha transformat en un port dinàmic: el 2005 uns 300.000 moviments de transbordament van ser calculats per les autoritats portuàries.
La indústria de la ciutat és dominada pels tèxtils, encara que els productes químics, el cafè i els productes farmacèutics són també de gran importància. El turisme és una altra de les activitats que més ingressos deixa a la ciutat. El nombre de turistes ha augmentat considerablement en els darrers anys, la qual cosa ha permès una diversificació de la producció local.
La població de la ciutat es compon bàsicament dels descendents dels treballadors emprats per la Companyia francesa de les Índies Orientals al segle XIX. Els esclaus ja havien estat introduïts un segle abans pels britànics i francesos que van intentar conquerir l’illa.
El 1835 quan l’esclavitud va ser abolida, van arribar centenars de treballadors xinesos i indis, als quals s’emprava en treballs agrícoles, com la recol·lecció de canya de sucre per a la fabricació del rom. Actualment la població es compon d’un 50% d’indis, la majoria seguidors de la fe hindú, un gran percentatge d’africans i una minoria de xinesos i indoeuropeus.

Font: wikipedia