Sant Pierre

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 19 de gener de 2022

Saint-Pierre és la tercera comuna més gran del Departament d’ultramar francès de Reunió. Està ubicada al costat sud-est de l’illa de Réunion. Al cens de 1999, Saint-Pierre va tenir una població de 68,915. La comuna té una àrea terrestre de 95.99 km² (37.062 sq mi). L’aglomerat urbà de Saint-Pierre, incloent a la comuna veïna de Le Tampon, té una població total de 129,238 – la segona més gran a Réunion.

Mont Vert (o Montvert) és un llogaret del nord-oest de la comuna francesa de Saint Pierre situada al departament d’ultramar de la illa del Reunió. Es divideix en dos: Mont Vert les Bas, ubicada per sota del pitó volcànic que es diu Mont Vert (muntanya verda) entre 350 i 450 metres d’altitud; i Mont Vert les Hauts, ubicada per sobre aquest mateix pitó a més de 650 metres d’alçada.

Grand bois se situa al sud de l’illa, a l’extrem est de Saint Pierre al límit de la comuna de Petite Ile. Deu el seu nom a les moltes plantacions que abans van vorejar el camí principal de la població. Sembla que Grand Bois va ser la primera regió ocupada del sud de la illa. Les primeres poblacions van aparèixer al començament del segle XVIII. Però les poblacions van augmentar en construir-se la fàbrica sucrera entre 1833 i 1834.

Font: wikipedia