Port Sudan o Bur Sudan

Josep Juanbaró, info@sdrca.barcelona – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 12 de juny de 2021

Port Sudan és una ciutat de nord-est del Sudan, que es troba a la vora de la mar Roja. És l’únic port comercial del país, de manera que acull gran part de el comerç que arriba a les seves costes, i és capital de la província sudanesa d’Al-Bahr al-Ahmar. Els seus principals exportacions són el bestiar boví i de llana, cuir i pells, la goma aràbiga i el cotó.

Port Sudan va ser fundada el 1905 pels britànics per permetre l’exportació dels productes agrícoles de país com el cotó, el sèsam i el gra de sorgo. L’11 de juny de 1940 durant la Campanya d’Àfrica Oriental en el marc de la Segona Guerra Mundial, la ciutat va ser bombardejada per la Reial Força Aèria Italiana.

Ha crescut entre altres causes gràcies als esculls coral·lins en les seves proximitats que són atracció turística i conviden a l’busseig. A més compta amb àmplies platges i en les seves proximitats s’ha trobat petroli.

Aquesta ciutat compta amb un aeroport internacional relativament ben equipat i gairebé no hi ha població al seu voltant. La distància de Khartum, la capital del Sudan, és de 675 quilòmetres en línia recta.

Font: wikipedia