Etiòpia

Josep Juanbaró, info@sdrca.barcelona – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 9 de novembre de 2020

Etiòpia oficialment la República Democràtica Federal d’Etiòpia, antigament coneguda com Abissínia, és una nació sense litoral, situada a la Banya d’Àfrica . És el tercer país més poblat d’Àfrica (després de Nigèria i Egipte). Limita al nord amb Eritrea, a nord-est amb Djibouti, a l’est amb Somàlia, al sud amb Kenya i a l’oest amb el Sudan i el Sudan del Sud.

Etiòpia és l’únic cas entre els països africans que mai ha estat colonitzat, mantenint la seva independència durant el repartiment d’Àfrica, excepte per un període de cinc anys (1936-1941), quan va estar sota ocupació italiana.

És també la segona nació més antiga del món a adoptar el cristianisme com a religió oficial després d’Armènia. No obstant això, va ser el primer regne a adoptar el cristianisme.

A més, Etiòpia va ser membre de la Societat de Nacions, va signar la Declaració de les Nacions Unides el 1942, va fundar la seu de l’ONU a l’Àfrica, va ser un dels 51 membres originals d’aquesta organització i és un dels membres fundadors de l’antiga organització per a la Unitat Africana i actual Unió Africana, durant el govern del negus Haile Selassie I.

La seva capital, així com la seva ciutat més gran i poblada, és Addis Abeba. Amb la independència d’Eritrea, el 1993 Etiòpia va perdre la seva sortida a la mar.

Font: wikipedia