Delinqüència

Josep Juanbaró, info@sdrca.barcelona – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 29 d’octubre de 2020

A diferència del que se sol pensar, el principal objectiu de la policia no és només detenir delinqüents sinó mantenir a ratlla la delinqüència.

Segons el Diccionari normatiu valencià, delinqüència és l’acció de cometre un delicte, això és l’acció o omissió voluntària o imprudent penada per la llei, segons l’ordenament jurídic de cada Estat

No crec que sigui l’únic qui hagi estat un subjecte que hagi patit una acció delictiva, però molt majoritàriament no he passat per l’acció judicial. La major part dels delictes no es denuncien perquè no se’n treu res

Quan he denunciat, ho he fet volguent protegir els meus conciutadans, posar-los sobre avís. Mai n’he tret res de denunciar. Potser d’ara endavant, no se sap mai…!

Es pot dir que tot delicte s’expressa mitjançant algun tipus de violència. D’això tampoc se’n salven els delinqüents de camisa blanca i corbata, ho sé per experiència. Sembla mentida que aquests fets no minvin així que la civilització avança

SDRCA, Assoc. va patir la primera experiència greu quan una empresa de webs va causar la mort de 4 webs de 6. L’individu en qüestió encara volia plantar cara, però no el vam denunciar (2012).

Més greus són els delictes causats per la xacra del racisme (Dnv): doctrina que propugna la supremacia d’un grup ètnic sobre un altre i justifica l’explotació econòmica, la segregació social i, fins i tot, la destrucció física del grup considerat inferior.

És clar que jo no sóc gens racista perquè m’agrada relacionar-me amb tothom. Són un gran fan de l’espècie humana tot i que de vegades comet errors greus. La comunitat versada en antropologia ha manifestat no fa pas gaire que la paraula raça ha desaparegut de la literatura científica. Han adoptat en els seus estudis el terme “comunitat cultural”

Es poden definir comunitats culturals a dojo, cultura: “Conjunt de tradicions, de costums o de formes de vida d’un poble, d’una societat o de tota la humanitat”